T.net fotoalbum script!

Door Perkouw op zondag 20 oktober 2013 12:59 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: -, Views: 3.261

Het Tweakers net fotoalbum, één van de zaken die al jaren hetzelfde zijn gebleven. Hoewel onlangs werd de limiet per foto nog verhoogd van 2MB naar 5MB, maar dat is het wel zo'n beetje.

Vervelend is het dan ook dat wanneer je meerdere foto's wilt uploaden dit bijzonder omslachtig is. Zo dien je elke foto apart te selecteren en kan je er maar 8 per keer uploaden. Helemaal storend wanneer je een leuke review hebt klaar staan met een foto of 20+.

Onlangs werd ik echter door iemand geattendeerd op deze blog. Nice, de oplossing voor mijn probleem! Waarom dan nog een blog schrijven? Wel de beste man, gallery: rayburgemeestre, had ik lastig zitten vallen via een aantal DM's omdat het script aanvankelijk prima werkte maar bijvoorbeeld voor elke foto een tab opende in je browser. gallery: rayburgemeestre is nu echter zo vriendelijk geweest om het script te updaten, voor mij reden genoeg om er een kleine blog aan te wijden. Ook hoop ik wat mensen te bereiken die net zoals ik geen weet hadden van dit geweldige script.

Genoeg gezever, bij deze het bijzonder kleine stappenplan om het script werkende te krijgen.
  • 1. Download sanitizer, hier.
  • 2. Download het script file, hier.
  • 3. Installeer sanitizer.
  • 4. Open het script bestand, voeg hier je een actieve sessie ID in (regel 30), te vinden hier.
  • 5. Sla het bestand op in C:\Program Files (x86)\sanitizer. Overschrijf hierbij het aanwezige explorer_call.php bestand.
  • 6. Start sanitizer.
  • 7. Volg nu de stappen op de foto hieronder.
http://tweakers.net/ext/f/Xgl6h3RBF2yMu04ZgPQq48wg/full.png

gallery: rayburgemeestre nogmaals bijzonder bedankt voor dit uitermate handige stukje software.

Ninite - Must have voor een frisse/huidige installatie

Door Perkouw op donderdag 3 november 2011 22:03 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 4.261

Vandaag zat ik weer eens rond te neuzen op de homepage van tweakers en klikte ik even door naar de laatste software update van Patch My PC 2.0.5. Typisch zo'n programma dat ik vroeger eens gebruikt heb, maar nu al tijden niet meer.

De software update interesseerde me niet meer, maar de comments daarentegen wel en dan met name die van kuruya. Na op de link in zijn comment doorgeklikt te hebben dacht ik WOW... dit had ik veel eerder moeten weten/hebben.

Niniteblijkt dus een super handig tooltje te leveren waarmee je door één .exe. te openen, die van Ninite, een hele berg standaard software kan installeren. De software die je wilt installeren bepaal je vooraf op de website door deze heel simpel aan te vinken.

Een kleine impressie van de software die je kunt installeren zie je hieronder.
Ninite

En het installeren kan er dan als volgt uit zien, afhankelijk van de software die je hebt geselecteerd natuurlijk. Overigens zie je hier dat het ook mogelijk is om de tool te gebruiken om je huidige software van een update te voorzien, is de software al up-to-date dan slaat hij deze simpelweg over.
Ninite - Installatie scherm

Kortom een meesterlijke tool wanneer je met enige regelmaat machines aan het installeren bent. En het mooie is dat dit voor zowel onze Windows fanaten (c'est moi) beschikbaar is als ook voor Linux.

Enfin dit wilde ik gewoon graag even met jullie delen, zo erg zelfs dat ik een heuse blog ben begonnen haha. Iemand nog meer van zulk soort handige tools ?!